2 Ekim 2020 MARK&CODE

Gıda Kodlama Makinası

Gıda kodlama gelişen teknoloji ve bunun doğrultusunda teknolojilerin paketleme sistemlerine senkronu ile zaman içerisinde gelişmektedir.
Gıda adına kodlama sistemleri insanların sağlığı açısından doğru ve net olmak durumundadır. Bu sebeple seçilmesi planlanan mekanizmanın detaylarıyla birlikte araştırılması gereklidir.
Akıllı ambalaj malzemeleri ile birlikte, paketlenmiş ürün veya ürünlerin üretme aşamasının her evresinde çevre ortamının koşulları izlenebilmektedir. İtalyan araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma bu alan içerisinde son yıllarda görülen yeni güncellemeleri açıklığa kavuşturmaktadır. Bu teknoloji, değişik işlevler görebilen etiketlerin, mürekkeplerin veya benzerliğe sahip başka türlü araçların kullanılmasına dayanmaktadır. Spesifik olarak, bu mekanizmalar üç ana kategori olarak ayrılmaktadır: (I) öncelik olarak tüketim yapan kişilere mevcut ürünün kalitesi ile ilgili bilgi verilmesini sağlayan, (ii) depolama, dağıtım ve izlenilebilirlik amaçları için özel olarak geliştirilmiş barkodlar veya RFID sistemleri olarak veri taşıyıcıları, (iii) üründe bulunan spesifik analitlerin hızlı ve doğru kontrolü için sensörler.

Gıda Kodlama İçin Inkjet Kodlama Sistemleri

Inkjet kodlama sistemleri kullanıldığında, gıda güvenliği sağlanırken marka itibarının da yükselmesini sağlamaktadır. Ayrıca gıda sektörü içerisinde en çok kullanılan ambalaj türlerinde de kullanım uygunluğuyla dikkat çekmektedir.
Bunlar şu şekilde sıralanmaktadır:
  • Cam kaplar
  • Map ambalajlar
  • Vakumlu paketler
  • Karton kutular
  • Tetra pak kutular
  • Metal ve film ambalajlar
MARK&CODE, iş birliği sağladığı firmalarla anlaşma noktasında tüm bu ambalajlara uygun kodlama ve etiketleme yapabilmeyi odak noktasına almıştır. Bu sebeple güvenilir ve standartlara uygun çözümler sunarak firmaların çözüm ortaklığı görevini üstlenmiştir.
MARK&CODE, müşterilerine düşük işletim ve bakım maliyeti sağlamasıyla birlikte verimliliğin de yükselmesini sağlamaktadır.

Ticari Uygulamada

Gıda kodlama cihazları çeşitli bilimsel makalelerde açıklanmış olduğu gibi muhtemel avantajlarına karşın, ticari uygulamaları oldukça sınırlanmaktadır. Araştırmacılara göre, bunun nedeni nispeten hala yüksek olan maliyetlerdir (toplam paketleme maliyetlerinin % 50-100’ünü oluşturabilirler). Makale, ek teknolojik geliştirmelere ihtiyaç duyulduğunuz bizlere sunmaktadır. Aslında, şu zamana kadar çoğu sistemin verimliliği model sistemler üzerindeki testlerden gerçek gıda testlerine geçildiğinde ciddi ölçülerde azalmaktadır.
Gelişmesi gerekli olan diğer bir konu, örnek olarak alerjenlerin varlıklarını iletebilme kapasitesileri ve olası mikrobiyal kontaminasyon gibi fonksiyonların tek bir sisteme uyumlanmasıdır. Aynı zamanda tüketicim yapan kişiler bu teknolojinin sağladığı faydalar hakkında bilgilendirilmelidir. Son söz olarak, sürdürülebilir teknolojileri çevresel açıdan dahi kullanmak için çabaların fazlalaştırılması gereklidir.

Bilgilendirici Özeliği

Tüketim yapan kişilerin tarım alanında gıda ürünü ve ürünlerinin menşei ve kalite durumu hakkında talep ettikleri bilgi oranı zamanla artmaktadır. Bu talep eş zamanda üretim süreci ve dağıtım zinciri gibi alanları da kapsamaktadır. Radyo frekansının tanımlanmasını sağlayan cihazlar (RFID) veya Hızlı Yanıt Kodları (QR kodu) gibi elektronik tanımlama hizmeti veren araçlar, bu ihtiyacı karşılamak adına oldukça uygun bir araç olabilir. İtalyan araştırmacı tarafından gerçekleştirilen ve yeni olan bir çalışma bu üretim araçlarının tarım – gıda sektöründe işlev görmesiyle meydana gelen gelişmeleri araştırmaktadır.
Araştırma, 2005-2009 dönemi içerisinde, 2000-2004 dönemiyle kıyas yapılırsa, tarım alanında radyo frekansı tanımlamasının uygulanmasıyla ilgili literatürde on kat artış olduğu belirtilmektedir. Ayrı olarak gıda kodlama, QR kodları gibi elektronik araçların hızlı yayılımı, tüm tarım – gıda sektöründeki otomasyonda olan hızlı bir artışla ilişkilidir.

Uyarı Fonksiyonu

Termal sensörlerin elektronik tanımlama sistemleriyle bağlı olması, tedarik zinciri sürecince gelişmiş sıcaklık kontrolü sağlar. Biyolojik veya kimyasal ihtarlar amacıyla kullanılmakta olan biyosensörlerle gerçekleştirilen testlerin kapsamı sınırlıdır ve ek araştırma gerektirmektedir. RFID etiketlerinin tarım alanında kullanılması, bitki sağlığı konusunda yetki sahibi olmanın yanı sıra çevresel izleme konusunda da fayda sağlar.
Gıda kodlama makinası sayesinde, gıda içeriğinde bulunan içeriklerle ilgili uyarı yapılabilmesi mümkün olmaktadır. Avrupa Birliği tarafınca belirlenmiş olan E kodları adı verilen, “gıda katkı maddesi” kodları kullanılarak kullanıcılar zararlı maddeler hakkında uyarılmaktadır. Gıda katkı maddeleri, dünya çapında ortak uygulama olması hedefiyle uygulanan bu sistemde her gıda maddesinin kendine ait bir E kodu bulunmaktadır. Bu bağlamda içerikte bulunan katkı maddeleri dahilinde uyarı ve bilgilendirme fonksiyonu yerine getirilmektedir.

Kullanım Amaçları

Gıda kodlama uygulamasının kullanımı dağıtım işini daha kolay bir hale getirmek, ürünlerin tanıtımının sağlanması, tüketicinin bilgilenme hakkının sağlanması vb. amaçlar taşımaktadır. Gıda kodlama çoğu gıda ürünü adına zorunlu tutulmuştur. Ambalajlanan neredeyse bütün gıda ürünlerinin, inkjet kodlama makinası tarafınca kodlanıyor olması gereklidir. Bu eş zamanlı olarak ürünlerin denetimini de daha kolay bir hale getirmektedir.
Denetimin daha kolay bir hale bürünmesi toplumun kullanımına sunulan ürünlerin yetkili kurum ve kuruluşlar tarafınca belirlenen koşulların sağlanmasının takibi için büyük bir ifade etmektedir. Bu sayede toplum sağlığının tehdit altında olmasının önüne geçilirken eş zamanlı olarak arz talep dengesi de kontrol edilebilmekte olup verimli bir şekilde istatistik tutularak geleceğe yönelik planlamalar da yapılabilmesini sağlamaktadır. Gıda kodlama sayesinde ürünlerin üretim merkezlerinden tüketiciye servis edildiği ana kadarki tüm aşamaları tüketim yapan kişilere gösterilebilmekte ve üretici ile tüketici arasında güven ilişkisi kurulabilmektedir.

Gıda İçin Kodlama Sistemi Grupları

Macsa 5 farklı alt ürün grubuyla kullanıcılara sunulmaktadır.
  • Macsa SPA F Film
  • Macsa K1000
  • Macsa iCON 2
  • Macsa SPA C
  • Macsa SPA F PULSED

Macsa SPA F Film

Macsa SPA F Film Macsa ailesinin yeni nesil, fiber markalama cihazı olarak öne çıkan bir teknolojidir. Endüstriyel tasarıma sahip bu ürün, en zorlu şartlarda bile yüksek seviyede hassasiyet ile ürünlerin markalama ve etiketlenme görevini yürütebilmektedir. Gıda kodlama sistemleri konusunda oldukça uygun bir seçenektir.

Macsa K1000

Macsa K1000 CO2 lazer markalama sistemlerine dahildir. Bu teknoloji dinamik ve statik kodlama özelliğine sahip olmasıyla birlikte dikkatleri üzerine çekmektedir. Gıda kodlama sistemi kategorisinden bakıldığında ise işlevsel bir ürün olmasıyla iyi bir tüketici gözünde öne çıkmayı başarmıştır. Bu teknoloji noktasal ve çizgisel kodlamayı aynı cihazla yapabilme olanağını sunmaktadır.

Macsa iCON 2

Macsa iCON 2 kullandığı teknoloji dolayısıyla gıda güvenliği bakımından ambalajlama ve etiketleme sistemlerinde oldukça tercih edilen bir üründür. Ergonomik tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken bu teknolojik cihaz ürünlerin takiplerini kolaylaştırmasıyla birlikte ürünlerin izlenebilmesini de mümkün kılmaktadır. Bununla birlikte ara yüzlü sahibi dokunmatik bir ekrana sahiptir. Eş zamanlı olarak üreticilere MarcaLite® yazılımı güvenlik anahtarı ve Ethernet (TCP / IP) kablo bağlantısı ile kontrol özelliğini de beraberinde getirmektedir.

Macsa SPA C

Macsa SPA C, endüstriyel ve ambalaj üreticileri tarafından en çok tercih edilen cihazlardan olarak öne çıkmaktadır. Macsa SPA C karbondioksit lazer sistemleri markalama seçeneklerinden birisi olarak yüksek performans sunmaktadır.

Macsa SPA F PULSED

Macsa SPA F PULSED ise özel optima yazılımıyla birlikte uzaktan bağlanabilme opsiyonu sağlayarak tam anlamıyla kontrol sağlamaktadır. Gıda kodlama sistemleri kategorisi açısından da müşterilerin verim ve sürdürülebilir çalışma anlamıyla memnun olmasını sağlaması ve yenilikçi anlayışıyla dikkatleri üzerine çekmektedir.

İletişime Geçin

Her türlü kişiselleştirme ve ihtiyaca göre uyarlanabilen Etiketleme- Markalama-Kodlama sistemlerini ve farklı türdeki modelleri bu sayfadan inceleyebilir ya da size uygun çözümleri bulmak üzere bize ulaşabilirsiniz.

Tüm Üretim Alanlarında Çözümler

MARK & CODE çok çeşitli ambalaj ve üretim ortamları için markalama, etiketleme, kodlama ve izleme çözümleri sunar.

İnovatif Ürünler

MARK & CODE olarak müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına etkin bir şekilde yanıt verebilmek için inovasyona yatırım yapıyoruz.

Ürünlerinizin Garantili İzlenebilirliği

MARK & CODE tüm ürünlerin tedarik zinciri boyunca tanımlanmasını sağlayarak müşterilerinize ürün bütünlüğünü garanti eder.

form

Arayın: +90 850 420 62 75

icon

Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 Esenler İstanbul

icon

Çalışma Saatleri

Pazartesi – Cuma
09:00 – 18:00

form
form

Copyright – © 2022 | MARK&CODE – Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 (51) Esenler İstanbul – Gizlilik SözleşmesiBlog

form

Copyright – © 2022 | MARK&CODE – Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 (51) Esenler İstanbul – Gizlilik Sözleşmesi Blog

Sohbet ekranını açın
1
MARK&CODE - Whatsapp İletişim
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?
Consent Management Platform by Real Cookie Banner