19 Ekim 2020 MARK&CODE

Yumurta Kodlama Makinası

Yumurta kodlama makinesi fazlaca sayıda yumurtanın kodlanmasını fazlaca azca bir mürekkep ile süratli bir biçimde yerine getirmeye yarayan işlevsel bir makinedir. Yumurta üstüne kodlama yapılarak özelliklerinin bildirilmesi ve bu biçimde satışa sunulması mecburiyet haline gelmiştir. Kodlama yapılmadan meydana getirilen yumurta satışları yasal kabul edilmemektedir. Belirtilmesi ihtiyaç duyulan özellikler kısa birer anlatım ile belirtilmelidir. Üretilen yumurtalar üstünde kodlama zorunluluğu getirilmesi sıhhatli bir biçimde üretilen yumurtaların denetimini ve takibini hedeflemekte bununla beraber bu biçimde muayyen bir sınıflandırma yapılarak tüketicinin bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır. Sistemli hale gelen üretilen yumurtaların denetimi de bu sayede rahatça yerine getirilebilecek ve bu alandaki eksiklik giderilebilecektir. Çeşitli kodlama makineleri piyasada mevcuttur.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dikkat Edilmesi Gerekenler Yumurta üstüne tarih kodlama, renkli kodlama ve makale yazma şeklinde işlemler dikkatle yerine getirilmelidir. Yumurta kabuğunun geçirgen ve soluk alan bir yapıda bulunması sebebiyle yumurta üstüne kodlama işlemi esnasında kullanılacak olan mürekkebin tüzüklerde ve kurumlarda belirtilen özellikleri taşıması beklenmektedir. Avrupa Birliği ve ABD Birleşik Devletleri kurumları tarafınca belirlenen yumurta üstü kodlama standartları dikkatle uygulanması ihtiyaç duyulan aksi takdirde yumurtanın satışını yasaklayacak nitelikte kurallardır. Bu durumda işlemin dikkatle yapılmasının ehemmiyet arz etmiş olduğu anlaşılmaktadır. Bu sebeple seçilecek olan yumurta kodlama makinesi hakkındaki bu özeliklerde kodlama yapmış olup yapmadığı hususunda inceleme yapılmalıdır. Bir makine tarafınca çok fazla sayıda yumurta üstünde süratli bir biçimde baskın yapılabilmesi mümkündür.

Makine Seçimi

Makine Seçimi Yumurta üretiminde, satılmasında ve dağıtımında belirlenen fazlaca sayıda kriter mevcuttur. Bu kriterler sıklıkla Avrupa donanması tarafınca belirlenen kriterler olup uyulması zorunludur. Uyulmaması halinde ise yaptırımlar meydana gelebilmektedir. Bu sebeple makine alımı esnasında kriterleri karşılayıp karşılamadığı test edilmelidir. Makine seçiminde etken olması ihtiyaç duyulan faktörlerden bazıları ise kodlama hızı, makine güvence süresi, renkli olup olmaması şeklinde maddelerdir. Yumurta kodlama makinesi özenle seçilmelidir. Yumurta kodlama makinesinin yumurtalara zarar vermeden çalışmasına dikkat edilmelidir. Yumurta kodlama makinesinin tarzı esnasında yumurta üretimi yapılacak olan merkezin özellikleri de ehemmiyet arz etmektedir. İşlem merkezine nazaran makine tarzı yapılması da gerekebilecektir. Yumurta kodlama makinesi vasıtasıyla yapılacak kodlamada yumurtanın özelliklerine nazaran baskı yapılacaktır.

Kodların Özelikleri

Kodların Özelikleri Yumurta kodlama makinesi ile yapılacak olan kodlamada yumurtanın özellikleri dikkate alınacak ve işlenecektir. Bu kodlar dört başlıkta numaralara nazaran özellikleri dikkate alınarak kodlanacaktır. 0 kodu naturel yumurta yetiştiriciliği anlamına gelecektir. 1 kodu özgür gezen tavuk yumurtasını tanımlayacaktır. 2 kodu kümeste sadece kafessiz yumurta yetiştiriciliği anlamına gelecektir ve en issue 3 kodu kafeste yumurta yetiştiriciliği anlamına gelecektir. Bu kodlar vasıtasıyla bununla beraber yumurtanın üretildiği il de anlaşılabilecektir. Yumurta üretilen ilin plaka kodu yumurta üstüne işlenecek olan koda eklenecektir ve böylece tüketici yumurtanın üretim yeri hakkındaki da sınırı olan olsa da malumat sahibi olacaktır. Bu yöntemin yanında bununla beraber üretilen ülkeyi belirtmek için ülke kısaltması da kodlanacaktır.

Uygulamanın Avantajları

Uygulamanın Avantajları Bu kodlama uygulaması yardımıyla tüketiciler aldıkları yumurtalar hakkındaki evvel malumat sahibi olabilmekte ve gönül rahatlığıyla bu tarz şeyleri tüketebilmektedir. Yumurta kodlama makinesi kodlamaya hazırlanırken bu sistemde doğru bir biçimde çalışıp çalışmadığı da test edilmelidir. Bu sayede ileride ortaya çıkabilecek yanlışlar erken müdahale ile ortadan kaldırılabilmektedir. Kullanılacak mürekkep de iyi seçilmeli ve kodlama esnasında yumurtanın geçirgen yapısı dikkate alınarak yumurtaya hasar vermeyecek bir yumurta seçilmelidir. Bu sayede yumurtalarda meydana gelebilecek olan hasarlar önlenmiş olacaktır. Yumurta kodlama makinesinin kullanımının mecbur tutulması yardımıyla bilinçsiz üretim de engellenebilmektedir. Yine kodlama ile yumurtanın üstüne işlenecek olan kodda işletme ve kümes numarası da belirtilecek ve bu da denetimi kolaylaştıracaktır.

İletişime Geçin

Her türlü kişiselleştirme ve ihtiyaca göre uyarlanabilen Etiketleme- Markalama-Kodlama sistemlerini ve farklı türdeki modelleri bu sayfadan inceleyebilir ya da size uygun çözümleri bulmak üzere bize ulaşabilirsiniz.

Tüm Üretim Alanlarında Çözümler

MARK & CODE çok çeşitli ambalaj ve üretim ortamları için markalama, etiketleme, kodlama ve izleme çözümleri sunar.

İnovatif Ürünler

MARK & CODE olarak müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına etkin bir şekilde yanıt verebilmek için inovasyona yatırım yapıyoruz.

Ürünlerinizin Garantili İzlenebilirliği

MARK & CODE tüm ürünlerin tedarik zinciri boyunca tanımlanmasını sağlayarak müşterilerinize ürün bütünlüğünü garanti eder.

form

Arayın: +90 850 420 62 75

icon

Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 Esenler İstanbul

icon

Çalışma Saatleri

Pazartesi – Cuma
09:00 – 18:00

form
form

Copyright – © 2022 | MARK&CODE – Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 (51) Esenler İstanbul – Gizlilik SözleşmesiBlog

form

Copyright – © 2022 | MARK&CODE – Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 (51) Esenler İstanbul – Gizlilik Sözleşmesi Blog

Sohbet ekranını açın
1
MARK&CODE - Whatsapp İletişim
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?
Consent Management Platform by Real Cookie Banner