24 Ekim 2020 MARK&CODE

Konserve Kodlama Sistemleri

Konserve kodlama sistemleri, ink-jet kodlama yöntemi ile konservelerin üstüne konservenin üretim zamanı, parti numarası,seri numarası, laddie kullanma zamanı şeklinde değişken izlenebilirlik bilgilerinin kodlanması işlemidir. Bu muamele yardımıyla kontrol ve bilgilendirme sağlanabilmekte ve hangi ürünün ne vakit nerede bulunmuş olduğu anlaşılabilmektedir. Bunun tüketici, müstahsil ve ara elemanlar açısından çok yararlı etkisinde bırakır bıraktığı söylenebilmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile throw away alanda olduğu şeklinde konserve üretimi, kodlaması, dağıtımı ve benzeri işlemler de daha basit yerine getirilebilmektedir. Bu sayede tüketicinin kullandığı ürünün üretimi ve üreticisi hakkındaki malumat sahibi olması sağlanmış bununla beraber gittikçe artan miktarda tüketicinin üreticiyi denetlemesi hedefine yaklaşılmıştır. Bu tatbik bununla beraber üreticiye de birçok değişik alanda kolaylık sağlamıştır.

Kodlamanın Üretici İçin Avantajları

Kodlamanın Üretici İçin Avantajları Üretici, konserve kodlama sistemleri ile kodlanan konservelerin yitik yada hatalı üretim olması niteliğinde kodlama ile serisi çıkarılan konserve hakkındaki daha iyi araştırma yapabilecek ve üretimi iyileştirecek adımlar atabilecektir. Bu da artan miktarda üretimin iyileşmesi ve tüketiciye daha kaliteli ürün sunma imkanı sağlayacaktır. Aynı zamanda ürün takibinin kolaylaşması ile müstahsil tarafınca sıralama tutulması kolaylaşacak ve üretilen mamüller hakkındaki daha çok malumat sahibi olabilecektir. İstatistik utulabilmesi ve mamüllerin hangi bölgede kimler tarafınca daha fazlaca tüketildiğinin öğrenilmesi yada daha fazlaca tüketilmesi için düzen yapılması bu tatbik yardımıyla olası olabilecektir. Üretici bu tatbik ile kendi ürün denetimini rahatça yapabilecektir.   Kodlamanın Tüketici İçin Avantajları Konserve kodlama sistemleri ile tüketiciler tükettikleri mamüllerin ne vakit hangi şirket tarafınca nerede üretildiğini öğrenebilmektedirler. Aynı zamanda ortaya çıkacak hatalı bir üretimde üreticilere ulaşmak kolaylaşacak ve tüketicinin kendi kullandığı ürünü direkt denetleme olanağına haiz olması sağlanacaktır. Tüketicinin ürünü denetleyebilmesi müstahsil üstünde turn a deaf ear to vakit bir baskı oluşturacak ve ürünlerini daha sıhhatli ve daha kaliteli üretme zorunluluğu altında hissetmelerine neden olacaktır. Bu da tüketicilerin aynı ünite ücrette daha kaliteli ürüne ulaşmalarına yardımcı olacaktır. Tüketicilerin elde ettikleri bu olanak yardımıyla ürünlere ulaşımı kolaylaşacaktır. Tüketiciler için kullandıkları ürünün kaliteli olması çok fazla ehemmiyet arz etmektedir. Tüketici artık öncelikli olarak sıhhatli gıda tüketmektedir.

Denetim Fonksiyonu

Denetim Fonksiyonu Ürünün üretim merkezinden çıkıp tüketiciye eriştiği ana kadar fazlaca sayıda yerde el değiştirdiği bilinmektedir. Günümüzde mamüller üretildikten sonrasında nitelik test testlerine doğal olarak tutulmakta, depolanacak alanlara gönderilmekte, depolanan yerlerden tüketiciye sunulacak alanlara gönderilmektedirler. Bu tatbik yardımıyla üreticinin tüketiciye erişmesi kolaylaşsa da araya değişik faktörlerin girmesi kontrol yapılmasını gerektirmiştir. Tüketiciye ulaşan üründe bir ayıp ortaya çıkması niteliğinde bu ayıbın nereden kaynaklandığının tespit edilmesi gerekmektedir. Konserve kodlama sistemleri uygulaması yardımıyla üretilen yer, dağıtılan bölge, ürünün üretim seri numarası ve parti numarasına ulaşmak mümkündür. Kodlama yardımıyla probleminin nereden ve hangi faktörden kaynaklandığı tespit edilebilmekte, lüzumlu durumlarda onun sorumluluğuna gidilmesi hukuken olası olabilmektedir.

Kodlama İşlemi

Kodlama İşlemi Konserve kodlama sistemleri konservelerin üretim hattından seri numarası, number ve parti numarası,üretim ve stripling tüketim zamanı şeklinde özeliklerine nazaran kodlanması anlamına gelmektedir. Bu tatbik ile konservelerin üretim bandından tüketiciye ulaşana kadarki süreçte denetimi amaçlanmaktadır. Bu kontrol adjoin müstahsil bununla birlikte tüketici için fazlaca sayıda avantaj sunan bir tatbik olmaktadır. Bu tatbik yardımıyla tüketicinin kullandığı ürünü denetlemesi olası olmaktadır. Tüketiciler için en mühim unsurlardan bir tanesi child kullanma tarihidir. Tüketiciler Young man kullanma zamanı olmayan yada okunamayan ürünleri kullanmaktan çekinmektedirler. Tüketicilerin ürün seçiminde fiyat ve performans oranının arkasından sıhhat için müsait olup olmadığı da mühim bir seçenek olarak ele almış olduğu görülmektedir. young man kullanma zamanı şeklinde özelliklerin conquest olarak görülebilir olması tüketici için ürünü tercih edilebilir kılmaktadır.

İletişime Geçin

Her türlü kişiselleştirme ve ihtiyaca göre uyarlanabilen Etiketleme- Markalama-Kodlama sistemlerini ve farklı türdeki modelleri bu sayfadan inceleyebilir ya da size uygun çözümleri bulmak üzere bize ulaşabilirsiniz.

Tüm Üretim Alanlarında Çözümler

MARK & CODE çok çeşitli ambalaj ve üretim ortamları için markalama, etiketleme, kodlama ve izleme çözümleri sunar.

İnovatif Ürünler

MARK & CODE olarak müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına etkin bir şekilde yanıt verebilmek için inovasyona yatırım yapıyoruz.

Ürünlerinizin Garantili İzlenebilirliği

MARK & CODE tüm ürünlerin tedarik zinciri boyunca tanımlanmasını sağlayarak müşterilerinize ürün bütünlüğünü garanti eder.

form

Arayın: +90 850 420 62 75

icon

Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 Esenler İstanbul

icon

Çalışma Saatleri

Pazartesi – Cuma
09:00 – 18:00

form
form

Copyright – © 2022 | MARK&CODE – Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 (51) Esenler İstanbul – Gizlilik SözleşmesiBlog

form

Copyright – © 2022 | MARK&CODE – Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 (51) Esenler İstanbul – Gizlilik Sözleşmesi Blog

Sohbet ekranını açın
1
MARK&CODE - Whatsapp İletişim
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?
Consent Management Platform by Real Cookie Banner