27 Ekim 2020 MARK&CODE

Gıda Kodlama Sistemleri

Gıda Kodlama Sistemleri Gıda kodlama sistemleri kısa bir açıklamayla gıdalar üstüne işlenen bilgilendirici yada işlevselliği kolaylaştırıcı kodların yazımını elde eden sistemlerdir. Bu sistemler yardımıyla tüketici adına besin ürünlerinin dolaşımı boyunca denetimi sağlanır bununla birlikte tüketicinin besin ürünlerinin içinde ne olduğu hakkındaki bilgilendirilmesi kanalıyla daha sıhhatli bir tercih yapması sağlanır. Tüketicilerin günümüzde en mühim taleplerinden biri sıhhatli ve katkı maddesiz, naturel gıdalara ulaşmaktır. Gittikçe daha çok bilinçlenen tüketici vücuda naturel olmayan zararı olan maddelerin girişinin şahıs sağlığını tehdit eden en mühim unsurlardan biri bulunduğunun farkına varmıştır. Bu olasılığın ortadan kaldırılması için naturel ürünlere olan taleplerde artış yaşanmaktadır. Sağlıklı ömür camianın çoğunluğu tarafınca en çokca ehemmiyet verilen alanlardan biri haline gelmiştir.

Tüketici Tercihleri

Tüketici Tercihleri Tüketici tercihlerini asla olmadığı kadar bilgili bir biçimde oluşturmaya başlanmıştır. Fiyat performans oranının arkasından en fazlaca dikkat edilen hususlardan biri besin ürünlerinin sıhhat üstüne tesirleri olmaktadır. Fiyat performans ürünleri içinde da daha sıhhatli olan mamüller tercih edilemeye başlanmıştır. Değişen bu istek karşısında üreticiler de üretim süreçlerini saydam yürütmeye ve tüketici talepleri doğrultusunda üretim ve dağıtım dönemi hakkındaki mamüllerin üstüne işlenen kodlarla tüketiciyi bilgilendirmeyi tercih etmektedirler. Bu tatbik yardımıyla müstahsil ile tüketici içinde mesafeler ortadan kaldırılmakta ve karşılıklı itimat tesis edilmektedir. Gıda kodlama sistemleri kullanımının bilhassa son dönemlerde çok artmasının sebebi hızla gelişen değişen teknolojinin hayatımızla daha fazlaca iç içe geçmesi ve malumat edinme talebinin gittikçe daha çok şahıs tarafınca dillendirilmesidir.

Kullanım Kolaylığı

Kullanım Kolaylığı Gıda kodlama sistemi kullanımının en mühim sebeplerinden biri de hızla gelişen değişen teknolojinin hayatımızı kolaylaştırıcı etkisidir. Zira bu sayede daha basit bir biçimde mamüller tanımlanabilmektedir. Bu kolaylaştırıcı sistem tüketici ve ürünü pazarlayanlar için çok süratli bir biçimde işlemlerin tamamlanmasını sağlayabilmektedir. Çok sayıda ürünün fiyatının yada özelliklerinin kısa müddette belirlenebilmesi ve tespit edilebilmesi tüketicilerin ve ürünü sunanların zamandan tutum etmelerini sağlamaktadır. Bu da tüketiciler için çok etken bir çözüm sunulması anlamına gelmektedir. Sıklıkla yaşanmış olan ürün özelliklerinin yada içinde ne olduğunun öğrenilememesi problemi besin kodlama sistemlerinin ve buna bağlı teknolojilerin gelişmesi tüketici lehine bir büyüme olmuştur. Hızlı ve etken bir biçimde kullanılan bu sistemler şeffaflığın sağlanmasına katkı sunmaktadır.

Çok Fonksiyonluluk

Çok Fonksiyonluluk Kolaylıkla ulaşılabilir bilgiler yardımıyla ancak tüketici açısından değil bununla beraber müstahsil, dağıtıcı, depolayıcı ve pazarlayıcı faktörler tarafınca da işlerin rahatça yürütülmesini elde eden ve vakit tasarrufu sunan besin kodlama sistemleri besin sektöründe ayrılmaz bir parça olarak yer etmiştir. Bu sistemler yardımıyla müstahsil ürününü sınıflandırabilir, sıkıntı çıkan bir seriyi rahatça saptayabilir ve dağıtımdan çekebilir bununla beraber çıkan istatistikler ile üretim faktörlerini yönlendirebilir olmaktadır. Dağıtıcılar seri numaraları ve kodlara bağlı olarak dağıtımı düzenleyip karışıklıkların önüne geçebilir ve bununla beraber daha tutarlı hesap tutulmasını sağlayabilmektedir. Depolama boyunca de mamüllerin sınıflandırılması ve kontrolü sağlanabilmekte ve fazlaca daha kısa müddette daha azca personel tarafınca işin yerine getirilmesinin önü açılmaktadır.

Kullanım Kolaylığı

Kullanım Kolaylığı Gıda kodlama sistemleri uygulanmasının getirmiş olduğu verim artışı ve kontrol etkisine bakılırsa kullanması çok huzurlu ve kolaydır. Bu kolaylık birçok değişik alanda kendini göstermektedir. Ürün özelliklerinin girildiği sistemin kullanması ve öteki cihazlar tarafınca tanımlanması tafsilat gerektirmeyen işlemlerdir. Bu kullanım kolaylığı yardımıyla çoğunlukla tercih edilen bir ürün haline gelmiştir. İşletmeler bu sistem yardımıyla vakit ve personel tasarrufu sağlarken bununla beraber tüketicinin doğru bilgilendirilmesi fırsatını da elde etmektedir. Doğru bilgilendirilen tüketici için talebin tam olarak karşılanması destekleyici bir faktör olmaktadır. Tüketicilere bu sistemler yardımıyla tercih ettiklerinin ürünün katkı maddesi içerip içermediği, ürünün naturel olup olmadığı, herhangi bir alerjik tepki yada intolerans gösterebilecek içeriğe haiz olup olmadığı hakkındaki malumat verilebilmektedir.

İletişime Geçin

Her türlü kişiselleştirme ve ihtiyaca göre uyarlanabilen Etiketleme- Markalama-Kodlama sistemlerini ve farklı türdeki modelleri bu sayfadan inceleyebilir ya da size uygun çözümleri bulmak üzere bize ulaşabilirsiniz.

Tüm Üretim Alanlarında Çözümler

MARK & CODE çok çeşitli ambalaj ve üretim ortamları için markalama, etiketleme, kodlama ve izleme çözümleri sunar.

İnovatif Ürünler

MARK & CODE olarak müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına etkin bir şekilde yanıt verebilmek için inovasyona yatırım yapıyoruz.

Ürünlerinizin Garantili İzlenebilirliği

MARK & CODE tüm ürünlerin tedarik zinciri boyunca tanımlanmasını sağlayarak müşterilerinize ürün bütünlüğünü garanti eder.

form

Arayın: +90 850 420 62 75

icon

Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 Esenler İstanbul

icon

Çalışma Saatleri

Pazartesi – Cuma
09:00 – 18:00

form
form

Copyright – © 2022 | MARK&CODE – Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 (51) Esenler İstanbul – Gizlilik SözleşmesiBlog

form

Copyright – © 2022 | MARK&CODE – Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 (51) Esenler İstanbul – Gizlilik Sözleşmesi Blog

Sohbet ekranını açın
1
MARK&CODE - Whatsapp İletişim
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?
Consent Management Platform by Real Cookie Banner