29 Ekim 2020 MARK&CODE

Gıda Kodlama Nedir

Gıda kodlama dört gözle beklenen bir husus olmakla beraber  özetlemek gerekirse gıdaların üstüne işlenen kodlar yardımıyla tanımlanmalarını ve sınıflandırılmaları elde eden tatbik olarak cevaplandırabiliriz. Toplumlar gittikçe daha çok üretimi denetlenen, sıhhatli ve tüketilmesinin sıhhat problemi yaratmayacağı ürünlere yönelmektedir. İçeriklerin ve bilinmesi ihtiyaç duyulan faktörlerin besin kodlama uygulamasıyla işlenmesi kanalıyla camianın bilinçlendirilmesi sağlanmaktadır. Bu da rejim beslenme yada alerji şeklinde durumlarda da tüketicinin bilgilendirilmesini sağlamakta ve ortaya çıkabilecek sorunları engellemektedir. Gelişmekte olan ülkelerde beslenme bozuklukları nedeniyle ortaya çıkan rahatsızlıklardan kaçınmak amacıyla tüketici eğiliminin sıhhatli beslenmeye kayması besin ürünlerinin kodlanmasını ve sınıflandırılmasını desteklemektedir. Bu da bununla beraber bu kodlamalar yardımıyla ancak alakalı kurumların değil tüketicinin de üreticiyi denetlemesini sağlamaktadır.

Dağıtımı Kolaylaştırması

Dağıtım esnasında mamüllerin karışması, kaybolması yada tanımlanmasının aksamaya neden olması şeklinde durumlar yaşanabilmektedir. Ancak besin kodlama nedir sorusuna cevap olarak bir de besin kodlama işlemleri yardımıyla bu durumun önüne geçilmesinin sağlanabilmesi karşımıza çıkmaktadır. Bu işlemler yardımıyla üretimden tüketiciye ulaşana kadar ürünün süratli ve sorunsuz bir biçimde dağıtımı yapılabilmekte ve bu konum bilhassa kısa süreli kullanma tarihindeki olan ürünlerde çok etken çözümler ortaya çıkmasını sağlayabilmektedir. Tüketici şeklinde bununla beraber ürünü arz eden şirketler da tüketiciyi etkileyebilmek amacıyla kodlamalara ehemmiyet vermektedir. Zira tüketicinin hedeflediği ürünün rahatça tespit edilebilmesi, sınıflandırılması, etken bir biçimde sıralanması ve sergilenmesi bu şirketler arasında avantajlı sonuçlar ortaya çıkmasını sağlayabilmektedir.

Gıda Kodlama Neden Önemlidir?

Gıda kodlama tüketicinin tükettiği ürün hakkındaki bilgilendirilmesini yapılabilir kılmaktadır. Bu muamele yardımıyla tüketici yemek ve içeceklerin içerikleri hakkında detaylı bir biçimde bilgilendirilebilmekte ve bu sayede tüketiciler gereksinimleri doğrultusunda beslenme seçimleri yapabilmektedir. Gıda ürünlerinin gıda değerleri hakkındaki bilgilendirme yapılabilmektedir. Ürün muhteviyatında yer edinen birtakım etkili maddelere karşı alerji yada intolerans yayınlayan kişilerin bilgilendirilmesi sağlanarak muhtemel negatif sonuçlar önlenebilmektedir. Toplumun beslenme alışkanlıklarının takip edilerek beslenme prensipleri oluşturulmasını sağlamak. Üreticilerin daha iyi üretim koşullarını sunmalarının teşvik edilmesi ve bunun için üreticilerin ürünlerinin içeriğine rahatça ulaşabilmesini sağlanması, bu amaçla da tüketicilerin içeriklere yetişebilmeleri ve içerikler hakkındaki bilgilendirilebilmelerinin sağlanması hedeflenir.

İşlemleri Hızlandırması

İşlemleri Hızlandırması Gıda kodlama yardımıyla mamüller sergilenen şirketler içerinde rahatça tespit edilebilir, sınıflandırılabilir, tanımlanabilir ve görüntülenebilir. Bu yolla da tüketicinin bu bölgelerde gerekenden fazla vakit geçirmesinin önüne geçilebilir. Hızlanan işlemler yardımıyla bind şirketler bununla birlikte tüketici zamandan tutum edebilir. Bu da her iki taraf için de ayrı bir hasılat anlamına gelmektedir. Bu hızlandırıcı tesir yardımıyla mamüller kasada süratle geçilebilmekte ve meblağ hesaplanabilmektedir. Gıda kodlama ve tesirleri nedir şeklinde dört gözle beklenen mevzulara verilebilecek yanıtlardan biri de bilhassa tüketiciler açısından vakit tasarrufu sağlanması olmaktadır. Bu sayede esasen kısıtlı olan dönemin kullanması her iki taraf için de bereketli bir biçimde sonuçlanmaktadır. Gıda kodlamanın bu özelliği yardımıyla kullanması olabildiğince yaygınlaşmıştır.

Ürünlerin Kontrolünün Sağlanması

Ürünlerin Kontrolünün Sağlanması Gıda kodlama yardımıyla besin ürünlerinin üretiminden tüketiciye ulaşana kadar geçen süreçte bütün güzergahı görülebilmekte ve denetimi sağlanabilmektedir. Gıda kodlama için besin güvenliğinin bir unsuru gibi de yanıt verilebilir. Zira bu sayede gıdanın tüketiciye ulaşana kadar geçirilen süreçte kontrolü sağlanabilmekte ve besin güvenliği sağlanabilmektedir. Gittikçe artan bir biçimde tüketici eğilimi sıhhatli beslenmeye kaymakta ve bu tercih artık ömür prensibi haline gelmektedir. Sağlıklı beslenme camia tarafınca hastalıklara yakalanmaktan kaçınılması için en mühim faktörlerden biri olarak görülmektedir. Gittikçe daha çok üründe kullanılan besin katkı maddelerinin sıhhat problemlerine yol açabileceği kabul edilmektedir. İnsan sağlığı için tehdit arz eden bu mamüllerin kullanımının denetimi besin kodlama yardımıyla sağlanabilmektedir.

İletişime Geçin

Her türlü kişiselleştirme ve ihtiyaca göre uyarlanabilen Etiketleme- Markalama-Kodlama sistemlerini ve farklı türdeki modelleri bu sayfadan inceleyebilir ya da size uygun çözümleri bulmak üzere bize ulaşabilirsiniz.

Tüm Üretim Alanlarında Çözümler

MARK & CODE çok çeşitli ambalaj ve üretim ortamları için markalama, etiketleme, kodlama ve izleme çözümleri sunar.

İnovatif Ürünler

MARK & CODE olarak müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına etkin bir şekilde yanıt verebilmek için inovasyona yatırım yapıyoruz.

Ürünlerinizin Garantili İzlenebilirliği

MARK & CODE tüm ürünlerin tedarik zinciri boyunca tanımlanmasını sağlayarak müşterilerinize ürün bütünlüğünü garanti eder.

form

Arayın: +90 850 420 62 75

icon

Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 Esenler İstanbul

icon

Çalışma Saatleri

Pazartesi – Cuma
09:00 – 18:00

form
form

Copyright – © 2022 | MARK&CODE – Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 (51) Esenler İstanbul – Gizlilik SözleşmesiBlog

form

Copyright – © 2022 | MARK&CODE – Oruç Reis Mh. Tekstilkent Cd. A4 Blok No 10 AR-302 (51) Esenler İstanbul – Gizlilik Sözleşmesi Blog

Sohbet ekranını açın
1
MARK&CODE - Whatsapp İletişim
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?
Consent Management Platform by Real Cookie Banner